Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Zdravo hujšanje, izbira strokovne pomoči

Zdravo hujšanje, izbira strokovne pomoči

23 novembra, 2017

Zdravo hujšanje je danes pogosto lepotni ideal, ki ga lahko dosežemo brez pretiranega oziranja na okolico. Oziranje na okolico pomeni predvsem, da bo zdravo hujšanje naša osebna želja. Zdravo hujšanje s sledenjem lepotnim idealom največkrat ni to, saj odločajo drugi namesto nas oziroma prepuščamo drugim, da odločajo namesto nas. To ne pomeni, da bomo samostojno rinili z glavo skozi zid ter odkrivali vročo vodo.

Pravilno gibanje je ključ do uspeha

Oseba lahko zdravo hujšanje izvede tudi z osebnim trenerjem, vendar naj ga samostojno izbere. Pri tem lahko povpraša druge osebe po referencah, mora pa se na te osebe zanesti. Sledenje lepotnim idealom največkrat nima nobene zveze s strokovnim treningom. Med pomembne koristi odločitve za osebnega trenerja oziroma osebe, ki nadzira naše hujšanje, je predvsem pravilno izvajanje vseh aktivnosti. Kar med drugim pomeni tudi regeneracijo in počitek. Ti dve kategoriji sta pri začetnikih pogosto zanemarjeni ali povsem prezrti. Če bi imeli vpogled v treninge vrhunskih športnikov bi ugotovili, da imata zelo velik pomen. Za izbrano telesno aktivnosti in posledično zdravo hujšanje ima prav tako velik pomeni. Pretirana telesna aktivnost lahko vodi do številnih možnih negativnih učinkov. Kar posledično pomeni potrebo po rehabilitaciji, zdravljenju ter raznih drugih podobnih aktivnostih. V tem primeru pa ne bomo mogli izvajati zdravo hujšanje, kar lahko vodi do številnih razočaranj ter drugih posledic. Kdor si je na drugi strani sposoben samostojno določati počitek in regeneracijo na podlagi občutkov, naj to naprej samostojno počne. Nekateri ljudje to počnejo redno, vendar pred tem tudi dovolj intenzivno izvajajo vaje ter jih predvsem izvajajo. Dober počitek in dobra regeneracija predvsem ne smeta biti izgovor za prelagane potrebnih vaj na prihodnost. Ko je potrebno izvajati vaje jih preprosto moramo izvajati. Kdor tega ni sposoben, potrebuje dobro vodstvo in motivacijo s strani osebnega trenerja ter obilico motivacije in samozavesti. Ob tem jasno ne smemo misliti, da bo osebni trener namesto nas izvajal vaje. Veliko bolje za zdravo hujšanje je, da osebni trening trajajoč eno uro obratno izkoristimo do zadnje sekunde in atoma moči. Linea Snella med drugim ponuja program hujšanja treningov in prehrane, kjer garantirajo uspeh.