Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Zakaj vaša spletna stran potrebuje SSL certifikat?

Zakaj vaša spletna stran potrebuje SSL certifikat?

17 oktobra, 2017

Čedalje večji porast spletnih prevar, ustvarja nemir pri spletnih nakupovalcih. Slednji se čedalje bolj obračajo na spletna mesta, ki uporabljajo SSL certifikate za kodiranje podatkov. Pri tem zagotavlja kodiranje vseh osebnih podatkov, ki se izmenjujejo med uporabnikom in spletno stranjo. Podatke lahko prebere le prejemnik oziroma lastnik spletne strani, tretjim osebam pa niso dostopni. Na ta način zavarujete stranke pred zlorabo podatkov s strani tretjih oseb. Največkrat skušajo prevzeti bančne podatke, s katerimi kasneje prosto razpolagajo, vaše stranke pa oškodujejo. Brez enkripcije podatkov tako dandanes ne morete nemoteno voditi spletnega posla.

Glavni razlogi za izbiro certifikata

Najbolj pomemben razlog, zakaj potrebujete SSL certifikat, je vsekakor zaščita vseh občutljivih informacij pred tretjimi osebami. Pri tem gre predvsem za zaščito osebnih podatkov, bančnih informacij in podobno. obenem SSL certifikat ohranja varno povezavo med vašo stranko in strežnikom. Zaradi višje stopnje zaupanja obiskovalcev, se vam zviša tudi rangiranje na Googlu. Višji obisk in večje zaupanje hkrati pomenita tudi večji profit. Z večjim zaupanjem v vaše poslovanje, bodo stranke širile dobro besedo. Posledično boste ohranili obstoječe kupce in pridobili veliko število novih.

Kdaj potrebujete SSL certifikat?

Potrebujete ga ob vsaki izmenjavi osebnih podatkov, kot so ime, priimek, naslov, telefonska številka, davčna številka in podobno. Potrebujete ga tudi, če imate spletno trgovino, kjer transakcija poteka s kreditno kartico ali pa imate zaprt sistem, ki vsebuje občutljive podatke. Poleg osnovnih funkcij, je SSL certifikat namenjen tudi izboljšanju vašega poslovanja. Zaradi njega imate manj težav pri opravljenih transakcijah, manj pritožb in manj vdorov hekerjev. Stranke se posledično počutijo varne, kar pomeni, da se bodo vedno znova vračale k vam.
Izbira najprimernejšega

Kateri SSL certifikat je najprimernejši za vas, je odvisno od stopnje zahtevnosti spletnega mesta. V primeru, da ne opravljate transakcij in imate preprosto spletno vizitko, se poslužite brezplačne različice. V primeru, da imate bolj kompleksno in dovršeno poslovanje, pa potrebujete certifikat z dodatnim preverjanjem. Slednji obiskovalce že na začetku opomni, da je vaša stran zaupanja vredna in izpostavi tudi ime vašega podjetja.