Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Zakaj je tako pomembna prva stran na iskalnikih

Zakaj je tako pomembna prva stran na iskalnikih

2 julija, 2010

Nekdo ustvari nove spletne strani. Novo spletno stran lahko vpišemo v iskalnike tako, da izpolnimo preprost obrazec. Nažalost, pa samo vpis v iskalnike ni dovolj. Brez optimizacije spletnih strani za iskalnike, bi bila ta nova spletna stran uvrščena naprimer 7544 mesto, med več kot 110 tisoč danimi rezultati.

Le peščica uporabnikov, ki iščejo storitve preko iskalnikov, jih pogleda preko prve ali največ do druge strani rezultatov iskanj. Saj petinsedemdeset odstotkov iskalcev nikoli ne pogleda preko prve strani rezultatov iskanj. Večina iskalnikov prikaže na eni strani le deset rezultatov, le peščica iskalcev pa pogleda tudi rezultate na drugi strani. Za spletno stran, ki je na enajstem mestu rezultatov, to pomeni na žalost veliko “zgrešenih” obiskovalcev.

Optimizacija spletnih strani omogoča, da uporabniki preberejo in določijo smisel vaše spletne strani. Če iskalnik ne more določiti, da vaša spletna stran govori o ribiški opremi, jo tudi ne more visoko uvrstiti za to ključno besedo.