Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Zakaj je potrebna pravilna optimizacija strani

Zakaj je potrebna pravilna optimizacija strani

8 julija, 2010

Če se vaša spletna stran ne prikaže na prvi strani rezultatov iskanj za besede, ki so ključnega pomena za vaše poslovanje, potem izgubljate ogromno, lahko rečemo, da izgubljate dobiček. Glede na to, da številne raziskave kažejo, da se skoraj osemdeset odstotkov vseh klikov na iskalnikih zgodi na prvi strani z rezultati iskanj, lahko zaradi vaše »nevidnosti« izgubite ogromno potencialnih strank, ki bi prek iskalnikov lahko prišle na vašo spletno stran.

Za vas posledično pomeni tudi veliko izgubo potencialnih prihodkov. Za uspeh vaše spletne strani je torej bistvenega pomena pozicija pri vrhu prve strani rezultatov iskanj. Pri tem vam pomaga optimizacija strani. Z optimizacijo strani si lahko zagotovite dovolj veliko opaženost in zadostno število klikov na vašo  stran. Visoko pozicijo na iskalnikih si lahko zagotovite na dva načina. Prvi način je optimizacija strani, z vidika pozicioniranja na iskalnikih. Drugi način pa je z zakupom sponzorirane povezave. Medtem, ko lahko pozicija, ki je odvisna od stopnje optimiziranosti strani na katero vplivajo številni dejavniki. Zato je najboljše, da si zakupom za vaše poslovanje najbolj pomembnih ključnih besed zagotovite fiksno mesto za ves čas trajanja oglaševalske akcije na prvi strani rezultatov iskanj.