Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Za selitev si izposodi kombi

Za selitev si izposodi kombi

23 junija, 2016

Zelo velika je verjetnost, da celo življenje ne bomo živeli na istem naslovu. Takrat ko se selimo ugotovimo, koliko imamo osebnih stvari, ki jih moramo preseliti in najem kombija je skoraj nujno potreben. Skozi leta se nam nabere ogromno osebnih stvari, prtljage in tudi pohištva in če pri selitvi ne poznamo nobenega, ki bi nam posodil kakšen kombi je najem kombija za selitev prava izbira.

Ponudniki za najem kombija ponujajo zelo podobne kombije, različna pa je cena. Obstajajo določeni pogoji pri najem kombija za selitev. Najpogosteje je največja dovoljena teža tovora do 1500 kg, prostornina tovora 12-15 kubičnih metrov, dolžina, ki nam je na voljo v kombiju pa največ do 4 metre. Takšen najem kombija je namenjen prevozu različnega tovora, tako se poleg šoferja, lahko zraven njega peljeta še dva sopotnika.

Največkrat najem kombija vključuje slovensko vinjeto, včasih tudi kakšno drugo (na primer avstrijsko) in zavarovanje z asistenco. Cena je od ponudnika do ponudnika te storitve seveda različna, pri večini velja pravilo, da za več dni kot se kombi najame, manjša je cena najema na dan. Veliko ponudnikov ima na spletu objavljeno telefonsko številko, kjer se lahko dogovorimo za ceno takega najema, nekateri pa imajo napisan cenik na svojih spletnih straneh.

Za najem kombija s katerim želimo prevažati tovor pri selitvi, je dovolj že vozniški izpit B kategorije, so pa zaželjene predhodne izkušnje z vožnjo kombija, niso pa nujne. Večina kombijev, ki jih najamemo za selitve, imajo tudi vlečno kljuko, na katero lahko priključimo priklopnik in peljemo še dodaten tovor, če imamo veliko količino tovora za selitev. Približna cena dnevnega najema takega kombija je okoli 60-80 evrov, kot že prej omenjeno, odvisno od ponudnika.