Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Za kaj je koristno eko konopljino olje?

Za kaj je koristno eko konopljino olje?

14 decembra, 2016

Vsi ljudje si želimo, da bi bilo vse, kar damo v usta, koristno za nas oz. da bi vsaj blagodejno učinkovalo na naše zdravje. Marsikje in od marsikoga smo že lahko slišali, prebrali ali videli, da je konopljino olje koristno za človeški organizem, vendar za kaj je eko konopljino olje dejansko koristno?
Eko konopljino olje Malinca podjetja pozitivno učinkuje pri diabetični neuropatiji, saj je na tem področju narejenih kar nekaj študij, ki so pokazale, da lahko jemanje gama linilenske kisline za pol leta ali celo dlje zmanjša simptome različnih obolenj na živčevju.

Konopljino olje pomaga tudi pri lajšanju bolečin pri različnih revmah, motnjah pozornosti oz. zmanjšuje hiperaktivnost, saj lahko nadomesti ali dvigne nivo esencialnih maščobnih kislin, kot tudi omega-6 in omega-3 kislin. Le – te so nujno potrebne za normalno delovanje možganov in vedenjskih funkcij.
Konopljino olje tudi zelo učinkovito preprečuje nastajanje raka na dojkah, saj je znanstveno dokazano, da ženske, ki uživajo to olje, lažje prenašajo zdravilo Tamoxifen, ki je potrebno pri zdravljenju raka na dojkah.

Konopljino olje tudi pomaga uravnavati krvni pritisk, saj lahko tako zniža visok krvni pritisk, kot tudi poviša nizkega. Pomaga pa tudi pri ekcemih, simptomih menopavze, mastalgiji, osteoporozi, blaži predmenstrualni sindrom in še mnogih drugih oblikah različnih bolezni. Zato je dejstvo, da je priporočljivo, da se to olje uživa, tako za tiste ljudi, ki so že zboleli za skoraj katerokoli boleznijo, kot tudi, da konopljino olje uživajo povsem zdravi ljudje v zgolj preventivne namene, saj so mnoge znanstvene študije dokazale njegovo pozitivno delovanje na človeški organizem.