Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Za čiščenje telesa je priporočljivo tudi uživanje čaja za jetra

Za čiščenje telesa je priporočljivo tudi uživanje čaja za jetra

31 avgusta, 2016

Ker je danes življenje izredno stresno, imamo tako zelo nezdrav način življenja, preveč sedimo, jemo premastno hrano s previsokim glikemičnim indeksom in tudi zaradi marsikatere druge slabe navade, je v našem telesu tudi vedno več toksinov, ki so za naše zdravje izredno škodljivi. Te se izločajo tudi skozi jetra, vendar pa je ta organ sposoben izločiti le določeno količino toksinov.

Če jih je preveč, potem je prej ali slej pomembno telo tudi prečistiti, pri čemer pa lahko pomagajo tudi zeliščni čaji za jetra. Te zeliščni čaji za jetra imajo posebno mešanico zelišč, ki so komarček, golostebelni sladki koren, rabarbara, pegasti badelj, bezeg in poprova meta. Te sestavine so najbolj optimalna mešanica, žal pa vsi zeliščni čaji, ki naj bi imeli ta namen, ne vsebujejo teh zelišč, prav tako pa tudi ne v ravno pravem razmerju. Zato morate biti ob nakupu izredno previdni in raje v naprej preverite, kaj navedeni zeliščni čaji vsebujejo.

Se pa te zeliščni čaji uporabljajo tako, da se uporabi 1 filter vrečka na 200 ml vode, ki jo prelijemo v šalici, pri tem pa pazimo, da vode ne prelijemo direktno na filter vrečko. Vrečko pustimo od 3 do 5 minut. Na dan je priporočljivo užiti 2-3 skodelice takega čaja, kar delamo največ 2 tedna. Imajo pa te zeliščni čaji povsem enak učinek tudi takrat, ko so že hladni. Če že, se zeliščni čaji praviloma sladkajo z medom, saj sladkor že v sami osnovi ni zdrav, poleg tega pa se tudi efekt čaja zmanjša, če se mu doda sladkor.