Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Vsekakor naj bo posteljica za dojenčka lesena

Vsekakor naj bo posteljica za dojenčka lesena

27 oktobra, 2017

ZibelkaPosteljica za dojenčka je danes kar nekaj različnih. Imamo prenosne posteljice, potem ob posteljne za najmlajše, pa tudi kakšne, ki so narejene tudi iz umetnih mas je kar nekaj, so pa seveda tudi lesene. Za doma je vsekakor najbolj primerno, da je posteljica za dojenčka klasična, torej nikakor prenosna. Le – ta je res namenjena le za spanje na potovanju, torej tistih nekaj dni ali kak mesec, več pa raje ne, saj jogi ni tisti pravi, prav tako pa tudi material ne. Tako je še najboljša lesena posteljica za dojenčka, ki je narejena le iz naravnega materiala, da otrok zagotovo ne bi prišle v stik s kakšno plastiko ali pa materialom, ki ravno ne diha.

Lesena posteljica za dojenčka naj ima letveno dno

Kar se tiče posteljice za otroka, je nekako tako, da si vzamemo kar malo premalo časa za nakup. Posteljica za dojenčka se sicer res da kupi na samem začetku za nekje šest mesecev, naslednja za okoli 2 – 3 leta, potem pa za malo več časa. In ravno za obdobje do otrokovega 4. leta starosti bi morali največ pozornosti nameniti izbiri, katera posteljica za dojenčka bo najboljša, pa ravno takrat smo najbolj površni. Seveda je že na samem začetku nujno, da ima posteljica za dojenčka letveno dno, ki omogoča dihanje.

Seveda je poleg tega treba izbrati tudi ustrezen jogi, kar pa ni tak problem kot je sama posteljica za dojenčka. Jogiji so namreč večinoma na tržišču danes kar vsi dobri, ravno prav trdi in ravno prav mehki za otrokovo hrbtenico. Ljudje pa se na začetku velikokrat kar odločijo, da ima posteljica za dojenčka polno dno, otrok pa leži na peni. Nikakor pravilno in še manj dobro, saj nikakor ne omogočate otroku, da bi spal na zanj primernem ležišču, ki se zrači, pa vseeno ni mrzlo, zato se nekateri dojenčki tudi zbujajo.