Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Večerne obleke sodijo k svečanim priložnostim

Večerne obleke sodijo k svečanim priložnostim

13 novembra, 2017

Večerne obleke so primerne za formalne dogodke. Najpogosteje večerne obleke izberemo za slovesne priložnosti po šesti uri v elegantnem okolju. Od primera do primera so večerne obleke bodisi predpisane ali samoumevne. Predpisane so, ko gostitelj v vabilu doda želeno oblačilo. V tem primeru je potrebno željo gostitelja spoštovati, ter se obleči vabilu primerno. Zapisi v vabilu niso iz trte izviti ter kaprica gostitelja, ampak so lahko bistveno več. Gre za praktično nepisana pravila, ki so strokovni ter razgledani javnosti znana. Odmik od teh pravil nam lahko povzroči sramoto, ki se jo zlepa ne bomo otresli.

Sodobni mediji brez možnosti poprave napak oblačenja

Živimo v času, ko so večerne in druge obleke pogosto objavljene v medijih. Poleg vseh drugih zgodb in drugih informacij Danes ima fotoaparat pri sebi praktično vsak, zato lahko našo nespametno izbiro vedno ujame v objektiv. Ker so slike na spletu praktično večne, se jih po prvi objavi ne moremo nikoli popolnoma in za vedno znebiti. Slike lahko kdorkoli shrani ter jih po svoji volji predstavlja javnosti. Slabo, napačno ali kakorkoli neprimerno izbrane večerne obleke bo zato vedno v javnosti.
Nepisano pravilo uporabe spleta je, da na njem objavljamo zgolj vse, kar bi si tudi sicer upali objaviti sredi trga pred veliko množico ljudi. Ker na slikanje drugih nimamo vpliva, se moramo tega zavedati pri izbiri oblačil ter tudi obnašanju. Zato je potrebno razumeti v vabilu zapisano želeno oblačilo vedno izbrati. Zapis o primernem oblačilu je na vabilu vedno navedeno v spodnjem levem kotu. Primernost večerne obleke bomo prepoznali po zapisu coctail dres in evening informal. Za večerne obleke velja, da sodijo na raven med dnevnim smokingom in tradicionalno poslovno obleko. Največkrat so predpisane za gala prireditve v zaprtih prostorih, slavnostne večerje, gledališče, opera in druge podobne dogodke. Moške večerne obleke so črne barve, zraven sodi bela srajca in slovesna kravata, ženske pa male črne večerne obleke.