Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

V nekaterih primerih je nakup GSM telefona boljši brez vezave

V nekaterih primerih je nakup GSM telefona boljši brez vezave

7 avgusta, 2016

Danes brez mobilnega telefona skoraj da praktično ne moremo več in to vsi, tako starejši kot tudi mlajši, saj smo se vsi nanj navadili, ne moremo pa več brez njega zato, ker sicer določenim ljudem skoraj da ne bi bili več dosegljivi, ker marsikdo navadnega telefona niti nima več. Vendar pa je jasno, da GSM telefoni niso ravno zastonj, s seboj prinesejo tudi finančne obveznosti.

Marsikomu so tako GSM telefoni brez vezave bolj všeč zato, ker samo enkrat plača znesek in potem ne več, je pa razlogov, zakaj so GSM telefoni brez vezave boljša izbira tudi v drugih primerih, precej več. Veliko ljudi se za tak način odloči tudi zato, da nimajo vezave na enega operaterja, saj le – te jasno lahko spreminjajo tudi cene pogovorov, kratkih sporočil in vsega ostalega. Če GSM telefoni niso vezani na enega operaterja, se lahko veliko lažje sprehaja posameznik med posameznimi ponudniki, kar pa je še posebej pogosto na območjih, kjer je signal slab in omrežje določenih ponudnikov sploh ni na voljo. V takem primeru človeku jasno ne ostane drugega, kot da zamenja operaterja.

Res pa je hkrati tudi to, da imajo, vsaj najbolj osnovni modeli, GSM telefoni nižjo ceno od telefonov na dotik in jih je zato veliko lažje odplačati z enkratnim zneskom, kot pa če je treba na enkrat odplačati na primer okoli 700 €. Razlogi, da se GSM telefoni vzamejo brez naročniškega razmerja, pa so morda tudi v tem, da je lažje, pa morda kljub visoki ceni, da se GSM telefoni vzamejo na tak način v primeru izgube starega telefona, saj je v tem primeru treba starega odplačati, hkrati pa plačati tudi novega, ki je lahko bistveno cenejši, samo da se premosti čas do konca naročnine.