Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Stevia se ne uporablja le namesto sladkorja

Stevia se ne uporablja le namesto sladkorja

28 avgusta, 2017

Stevia je rastlina, ki jo poznamo že zelo dolgo časa. Že davno časa nazaj so jo uporabljali kot sladilo, ker še seveda niso imeli nobenih sladil in drugih umetnih snovi, sladkorja pa tudi ne. kljub temu, da se stevia uporablja v nekaterih delih sveta že izjemno dolgo, pa pri nas vseeno ni tako zelo poznana kot bi bilo treba, saj je uporaba stevie zelo široka in mnogo, mnogo bolj zdrava kot pa navadni beli sladkor. Kot rečeno, je zelo zdrava stevia uporaba pa je tudi enostavna in zelo široka.

 

Stevia pomaga pri različnih bolezenskih stanjih in ni uporabna le namesto sladkorja

Če pogledamo kako za kaj vse je dobra stevia uporaba pa je tudi namenjena, potem vidimo, da je najprej zelo dobra za ljudi s povišanim sladkorjem v krvi. Stevia namreč dejansko uravnava krvni sladkor, seveda ob predpostavki, da se jo uživa redno vsak dan. Sicer seveda ni nujno, da bo stevia delovala enako pri vsakomur, lahko se sladkor uravna le na boljšo raven ali pa se ga stabilizira na pravo raven.

Potem pa je tu še tudi zelo dober namen, zakaj naj bi se stevia uživala, in sicer da znižuje stevia previsok krvni tlak, upoštevati pa je treba, da ga ne bo uravnala, zato zdravil nikakor ni priporočljivo kar ukiniti, v kolikor boste opazili, da stevia res pomaga pri zniževanju pritiska, temveč je vse smiselno početi s posvetovanjem z zdravnikom, enako kot pri zniževanju ravni sladkorja v krvi in to vse z namenom, da se količina zdravil uskladi spremembam v zdravju.

Seveda nikakor ne smemo pozabiti uporabe stevie pri sladicah, ki na ta način tudi postanejo bistveno manj kalorične in za zdravje manj škodljive.

Kakor koli obrnemo, stevia ima na zdravje zagotovo samo pozitivne lastnosti, negativnih ne poznajo oz. jih morda še niso odkrili, vendar pa se drugod po svetu uporablja že več kot 1500 let, ko pa bi se slabosti zagotovo že pokazale.