Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Srebro, dobra ali slaba naložba?

Ali je srebro dobra naložba? Od leta 2001 pa najkasneje do leta 2016 se bomo nahajali v ciklu, ki viša cene in vrednost mnogim predmetom, prav tako pa tudi srebru. Vendar je tudi vedno več drugih dejavnikov, ki srebru zvišujejo ceno.

Eden izmed glavnih krivcev je t.i. »papirnati denar« ki ga tiskajo vedno več, kar pa vedno bolj zadolžuje države in niža vrednost valute. Slabost tega denarja je tudi, da je to naložba, ki je zapisana, če pa je naša naložba fizična (v tem primeru srebro), nas ne more biti strah, da bi kar na enkrat izginil. Ker je srebro zelo lahko dostopna kovina, je po njem tudi vedno večje povpraševanje, ki naj bi se v naslednjih nekaj letih dvignilo tudi do 100-krat.

Ti kazalci pa kažejo na veliko podcenjenost te kovine, saj je bil odnos do te kovine v časih pred nami veliko bolj cenjen. Torej, cene gredo gor in če ste pravna oseba, se vam v tem času najbolj splača nakup srebra, saj je v nasprotnem primeru srebro preveč obdavčeno!