Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Sprostitev po napornem delovnem dnevu

Sprostitev po napornem delovnem dnevu

18 junija, 2018

Vsakdanje obveznosti povzročijo kopičenje stresa, lahko pa se takšne in drugačne obremenitve hitro pokažejo tudi v drugih oblikah. Nenazadnje lahko vodijo v resne zdravstvene težave, večinoma pa se najprej pojavi utrujenost in napetost telesa. Kaj storiti v tem primeru? Izvrstna rešitev je antistresna masaža, ki ponuja učinkovito sprostitev in uspešno razbremenitev telesa.

Ideja pravzaprav ni nikakršna novost, saj so takšne in drugačne masaže že dlje časa zelo priljubljene v boju proti posledicam vsakdanjih službenih in drugih obremenitev. So pa masažni saloni predvsem v zadnjem času vse bolj dostopni za prav vsakogar, ki se želi razvajati pod spretnimi prsti dobro usposobljenih maserjev. Antsitresna masaža je dandanes na voljo že v praktično vsakem masažnem salonu, oblikovani pa so različni tretmaji, med katerimi lahko izbiramo. Proti posledicam stresa se dobro obnesejo različne masaže, tako da je opcij kar nekaj, ni se treba zadovoljiti kar z vsako ponujeno masažo.

Refleksna masaža proti stresu

Med bolj priljubljenimi protistresnimi masažami je gotovo tudi refleksna masaža. Refleksne tehnike so pravzaprav precej univerzalne, zato se lahko uporabljajo tudi za odpravljanje posledic vsakdanjega stresa. Še posebej, če gre za fizične obremenitve, bolečine in utrujenost telesa. V takšnih primerih je masaža vsekakor zelo učinkovita rešitev, prav refleksne tehnike pa se pogosto najbolje izkažejo, če nameravamo odpraviti prav točno določene težave v povezavi z omenjenimi obremenitvami.

Refleksna masaža je sicer le ena izmed možnosti, med katerimi lahko izbiramo v ponudbi raznih protistresnih masaž. Veliko je odvisno od tega, kaj od masaže pričakujemo in s kakšnimi težavami smo pravzaprav soočeni – nekatere masaže so boljše za splošno sprostitev telesa in duha, druge delujejo bolje za točno določene bolečine ali poškodbe. V vsakem primeru pa bo antistresna masaža zelo blagodejna za tiste, ki težko prenašajo obremenitve vsakdanjega življenja, ne glede na to, ali je v ponudbi refleksna masaža ali pa proti stresu uporabimo kakšno drugo masažno tehniko.