Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Španščina

Španščina

28 marca, 2012

Jeziki so pomembni, saj nam omogočajo sporazumevanje z ljudmi. Tako lahko izvemo marsikaj novega, imamo večje možnosti napredka. Eden od zelo znanih svetovnih jezikov je španščina, ki so jo včasih imenovali tudi kastiljščina. Spada v skupino romanskih jezikov. Po razširjenosti jo uvrščamo na tretje mesto med vsemi svetovnimi jeziki.

Španščina je uporabljena kot prvi jezik med približno 440 milijoni ljudi. Španci govorijo špansko. Španščina ima tudi več regionalnih jezikov. Ti so baskovščina, katalonščina in drugi. Španija je zelo poznano po književnosti in športu. Ima odlične športnike, ki so svetovno znani in dosegajo vrhunske dosežke. Znanje tujega jezika, kot je tudi španščina je pomembno. Pomaga nam pri spoznavanju novih ljudi, dodaja nam nove možnosti pri zaposlitvi in možnost napredovanja pri našem poklicu. Z znanjem tujega jezika si bomo razširili naše obzorje znanja. Udeležite se različnih tečajev in ponudb, ki vam bodo prinesle novo znanje tujega jezika ter vam tako povečali možnosti za uspeh.