Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Spalnice za vsakogar

Spalnice za vsakogar

11 aprila, 2012

Ocenjujemo, da so spalnice danes prostor, ki najbrž med vsemi prostori našega doma, še vedno predstavlja tisti prostor kateremu želimo vliti čimveč miru, sproščenosti, nežnih tonov in tišine. Današnji ritem življenja in zadolžitve, ki nas spremljajo čez dan, pač zahtevajo svojo »kompenzacijo« ob večernih urah in ponoči. Čeprav se tudi na področju spalnice v zadnjem času dogajajo spremembe, kot so vnos elektronskih naprav (od televizorjev, do računalnikov in najrazličnejših naprav za gledanje filmov ter tv programov), večjih spalnic s posebej urejenimi prostori za garderobo, po drugi strani pa tudi spalnic, ki zaradi prostorske stiske ali prihoda novorojenčka omogočajo, da v njo dodamo še kakšno dodatno ležišče ali posteljo.

Spalnice vsekakor pomenijo in ostajajo prostor, ki ga želimo urediti »brez oči javnosti«. Sicer tudi tukaj obstajajo izjeme, ki svoje spalnice uredijo v razstavne eksponate za goste, kjer je pretežno pomembno to, da drugi vidijo kakšno spalnico imamo (in katere slike so razstavljene nad posteljo), a vseeno v povprečju velja, da temu ni tako. Spalnice bi morale ostati svetišče družine v smislu praktičnosti in namembnosti. Razporeditev pohištva, svetloba in učinki svetilnih teles, praktičnost pohištva ter ločenost od ostalih bivalnih dnevnih prostorov kot so kuhinja, jedilnica, dnevna soba, obenem pa povezanost z ostalimi otroškimi sobami ter kopalnico, ki je namenjena zgolj družinskim članom, velja za vodilo pri umeščanju spalnice v celotni bivalni prostor.