Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

So diete res zdrava prehrana?

So diete res zdrava prehrana?

16 oktobra, 2018

Ne, nikakor ne moremo posplošiti, da so čisto vse diete tudi zdrava prehrana. Večina od njih temelji na nezdravi osnovi, zato tudi prihaja do tega, da se diete ne moremo držati dolgo časa in predvsem prihaja do tega, da se izgubljeni kilogrami prav na hitro vrnejo nazaj ali pa se jih vrne še več. Če si želite izgubiti nekaj kilogramov, poglejte raje na spletno stran Aktivni.si, kjer boste našli ogromno nekih napotkov, kateri hrani se je najbolje izogibati, kaj je priporočljivo jesti in koliko ter kdaj se gibati. Predvsem pa je pri zdravi prehrani še najbolj pomembno to, da znate kombinirati posamezna živila. Določena prehrana je namreč lahko samo po sebi nezdrava, ampak če jo pravilno kombinirate z njej sorodnim izdelkom, bo nezdravi izdelek kar na enkrat postal podoben zdravilu.

Prehrana je postala prava umetnost

Zdrava prehrana je danes postala že skoraj kot prava umetnost. Enkrat pravijo, da je določeno živilo zdravo, spet drugič da škodi in kako naj si človek, ki samo sledi in ne bere nekih primernih ugotovitev in raziskav, ustvari sploh pravo sliko. Dejansko nemogoče. Najbolje je, da sami spremljamo in beremo različne prispevke, predvsem pa bodite zelo previdni v tem, kar preberete. Bistvo se po večini skriva v malenkostih in ravno zaradi malenkosti lahko določena hrana negativno vpliva na primer na holesterol, če pa jo kombiniramo z drugo hrano, pa postane na enkrat zdrava in pozitivno vpliva na holesterol.

Na Aktivni.si boste dobili napotke

Če vam čas nikakor ne dopušča, da bi brali raziskave, si poglejte omenjeno spletno stran, kjer boste dobili ogromno napotkov in priporočil, kaj je prava prehrana. Če boste upoštevali njihova priporočila, boste zagotovo začeli bolj zdravo živeti, vaša prehrana pa bo tudi uravnotežena. Ampak še to, nikar se ne prehranjujte tako zdravo, da bi popolnoma črtali iz seznama sladke priboljške, če vam veliko pomenijo v vašem življenju. Obstaja ogromno sladkorju zdravih nadomestil, zaradi katerih se boste odločno počutili, pojedli boste tisti kos pogače, ki ga imate tako radi, pa vam ne bo nič škodil.