Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Slovenske novice

Če pogledamo oglsnik, mali oglasi rastejo kot gobe po dežju. Ravno tako kot gobe po dežju rastejo novice o zatiranju Romov. Vedno nas pretresejo novice o nesrečah, ki doletijo ljudi. Tu ne moremo mimo nedavnega dogodka, ko so v romskem naselju pri Novem mestu, Romu rušili prizidek lepo urejene stnovanjske hiše. Slovenske novice ne morejo mimo tega dogodka.

Za vse naj bi veljali isti zakoni in vsi državljani naj bi imeli urejene zemljiške pravice. Vendar novice nam povedo, da v tem primeru Romi niso imeli urejenih vseh papirjev in zato so prizidek prišli nasilno rušiti. Da, tudi oni so ljudje, ki so za Slovenske novice povedali, da so novomeško občino prosili, da bi uredili vse kar je potrebno, pa so naleteli na gluha ušesa.

Kaj nam  pomagajo članki in razprave o kratenju človekovih pravic, če pa ne znamo biti ljudje ljudje s srcem. Zato so vsake novica o nesreči  Romov toliko bolj žalostne.