Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Slikopleskarstvo: kako nanašati barvo

Slikopleskarstvo: kako nanašati barvo

16 maja, 2013

Na prvi pogled se zdi slikopleskarstvo izjemno preprosta dejavnost in nančanje barve otročje lahko početje. Vendar temu ni čisto tako, saj je potrebno poskrbeti, da je barva nanešena enakomerno in da se pri tem prehodi in lise ne pozanjo. S tega stališča je slikopleskarstvo prava mala umetnost.

V prvem koraku barvo najprej nanesite v kotih, slikopleskarski mojstri pa priporočajo, da začnete pri oknih. Ko se lotite večjih površin, je bolje začeti na stropu in se nato preseliti na stene. Velike površine boste veliko učinkoviteje prepleskali s pleskarskim valjem. Slikopleskarstvo bo imelo najboljši učlnek, če valj v barvi namočite na sredini in ne na robu.

Pomemben nasvet za profesionalno slikopleskarstvo je tudi ta, da večjih povšin ne začnete pleskati na sredini, temveč se pomikate od enega roba proti drugemu. To je sploh pomembno, če ste barvo pravkar odprli. Odtenek se namreč lahko nekoliko spremeni. To bo veliko bolj očitno, če boste barvo nanašali nekonsistentno. Stene pleskajte najprej po dolžini, nato počez in spet po dolžini, da se barva izravna in enakomerno porazdeli. Še en nasvet za uspešno slikopleskarstvo: čopičev in valjev ni treba takoj izprati. Čez noč jih lahko zavijte v folijo za živila ali alu folijo. Stenska barva se bo najeverjetneje posuši v enem dnevu.