Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Slabo spite? Morda imate moteče dejavnike, ki vam to povzročajo.

Slabo spite? Morda imate moteče dejavnike, ki vam to povzročajo.

21 avgusta, 2018

nepremičnineVaše stanovanje je prostor, kjer preživite veliko vašega časa, predvsem pa veliko časa tudi prespite. Tukaj je predvsem pomembno, da spite v mirnem in prijetnem okolju, brez motečih dejavnikov, ki bi to lahko ovirali. V nasprotnem primeru se bo vaša utrujenost poznala v vsakodnevnem življenju – tako med odnosu z drugimi kot tudi v pomanjkanju koncentracije na delovnem mestu.

Še posebej velik dejavnik slabega spanca je nered. Seveda je razumljivo, da mnogi zaradi vsakodnevnih obveznosti in naporne službe ne zmorejo pospravljati vsak dan, a to še ne pomeni, da lahko to opravilo popolnoma opustite. Potrudite se vsakodnevno postoriti vsaj osnove – počistiti umazano posodo, postlati postelje in v kopalnici poskrbeti za čistočo. Če boste že vstopili v spalnico z postlano posteljo, boste šli spat veliko zadovoljnejši in se boste tako tudi prebudili. Včasih pomagajo celo barvne izbire – seveda v spalnem prostoru. Modra je že od nekdaj veljala za barvo miru, ki vas pomirja tudi pred spanjem. Velika težava za mnoge pa je tudi televizija v spalnici, ki jo sploh zvečer vsi radi gledajo, potem pa se kar naenkrat zgodi, da ste za televizijo preživeli več ur in tako oropali same sebe kvalitetnega spanca. Prav zato se televizija v spalnici ne priporoča, če pa že, da pred njo ne zaspite ampak jo ugasnete, ko ste pripravljeni na spanje.

Nepremičnine pa uredite tudi tako, da bodo imele prijeten vonj. Celotno stanovanje, ki bo urejeno in bo dišalo po svežem šopku rož ali kakšnih drugih zeliščih, bo vsekakor pozitivno vplivalo na vas. Poskrbite pa tudi na to, da imajo nepremičnine primerno temperaturo. Če je vaše stanovanje že na splošno toplejše, boste vsekakor slabše spali, poskrbite torej za primerno temperaturo celotne nepremičnine, da bo vaš spanec lažji in odpravite vse moteče dejavnike.