Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Še niste pomislili za kontroling v podjetju, pa nimate dobrih rezultatov?

Še niste pomislili za kontroling v podjetju, pa nimate dobrih rezultatov?

23 septembra, 2016

V kolikor ste na naslovno vprašanje odgovorili pritrdilno, potem naj vam zaupam, da je sedaj skrajni čas, da se odločite za kontroling. Večina podjetnikov se je z izrazom kontroling že srečala, ga je že slišala, pa vendar je njihovo mnenje o tej storitvi bolj odklonilno kot ne, saj kontroling v podjetju povezujejo zgolj s stroški. Res je, da kontroling nekaj tudi stane, vendar pa raje poglejmo njegove koristi.

Če ste na naslovno vprašanje odgovorili pritrdilno, potem vam bo kontroling zagotovo prinesel več koristi kot pa stroškov. Če se kontroling pravilno izvaja, potem je še najboljša kombinacija, da ga izvaja kar vaš računovodja, saj ima le – ta praviloma vpogled v vse papirje in vam tako lahko zagotovo veliko bolje pomaga kot pa nekdo, ki vam računovodstva ne vodi in mora od vas prejeti papirje, ki so pomembni za odločitev, pri tem pa lahko kakšen pomemben dokument pozabite in bo sprejeta napačna odločitev. Eno takšnih podjetij v Ljubljani je na primer Moje računovodstvo, kjer se računovodje neprestano izobražujejo, tako ad ni bojazni, da bi prišlo do kakšnih napak.

Praviloma pa kontroling pomaga na čisto vseh področjih, pokriva pa tako svetovanje, kot tudi načrtovanje in poročanje, s pomočjo katerega se potem tudi sproti vidi, ali so bili sprejeti pravi ukrepi ali pa jih je treba kaj prilagoditi. Vsekakor pa mora kontroling pokrivati čisto vsa področja in dejavnosti, s katerimi se podjetje ukvarja, saj se le tako sprejmejo prave odločitve, torej morate tudi na tem področju paziti pri izbiri pravega ponudnika, sicer ne boste kaj dosti spremenili.