Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Sado mazo in bogati

Sado mazo in bogati

27 junija, 2011

Sado mazo je sicer splošno prisoten med ljudmi srednjega razreda, vendar pa je na precej Erotični bičvišjem nivoju perverznosti prakticiran med bogatimi. Sado mazo namreč zahteva popolno zasebnost, ki si jo lahko privoščijo ljudje iz srednjega sloja. Bogatejši oziroma slavni ljudje imajo večjo prepoznavnost, poleg tega pa jih zasledujejo prenekateri paparaci, ki brez slabe vesti naredijo zgodbo o moralnem prekršku javne osebe. Bogatejši se zato spuščajo na popolnoma drugačen nivo sado mazo početja, ki nemalokrat vsebuje tudi plačevanje enormnih vsot denarja, ki velikokrat učinkovito zagotavljajo diskretnost ter anonimnost, vendar pa ob najmanjšemu spodrsljaju paparaci veselo poročajo v medijih.
Zato morajo bogatejši ljudje seči precej globlje v žep, če si želijo zagotoviti popolno zasebnost pri izvajanju sado mazo spolnih praks. Poleg tega pa pri tem, še kockajo s svojim ugledom in celo s svojo kariero, saj se po tovrstnih aferah marsikatera kariera konča, javna oseba pa potone v pozabo. Znanih je relativno malo razvpitih sado mazo primerov med bogatimi. V resnici jih je še precej več, ki nikoli niso in ne bodo prišli v javnost, a so se vseeno zgodili.

Če samo pogledamo v zgodovino sadomazohizma in tovrstnih spolnih praks, lahko kaj hitro ugotovimo, da se je le ta pojavi že zelo zgodaj. Bogatejši sloj je začel prakticirati sado mazo spolnost predvsem v sedemnajstem in osemnajstem stoletju. O tem pa so nastala tudi literarna dela kot so novele, romani in pesmi. Sicer pa o sadomazohizmu poroča tudi starejša zgodovina še iz časov pred našim štetjem, ko se je sadomazohizem pojavljal kot del verskih ritualov.