Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Rustikalne kuhinje po meri

Kljub modernim smernicam, ki prisegajo na enostavne, čiste oblike ter ravne linije, vse več ljudi prisega na rustikalno oblikovano pohištvo. Za le-tega je značilno, da vsebuje več okrasov, umetelno izdelanih podrobnosti in na splošno vsebuje več dekorativnih elementov. Linije so običajno nekoliko bolj zaobljene in razgibane.

Rustikalne kuhinje imajo mnoge prednosti. Razgibane oblike in običajno tople barve dajejo stanovanju dodatno domačnost in občutek pristnosti. Seveda pa rustikalna oblika kuhinje ne pomenu tudi zastarele zasnove. Dandanes lahko kuhinjo starinskega videza dobimo prav z vsemi modernimi dodatki in rešitvami. Tudi moderni gospodinjski aparati, ki imajo vgrajeno najnovejšo tehnologijo, imajo lahko rustikalni videz. Dober primer tega je linija Classico iz Gorenja, ki nudi res vrhunske aparate zanimivega starinskega videza. Za še boljši izgled kuhinje lahko kuhinjo dopolnimo še z retro dodatki, kot je tehtnica, retro oblikovanimi posodicami za živila itd.

Da si boste lažje predstavljali, kako bo kuhinja izgledala v vašem domu, obiščite enega izmed kuhinjskih salonov, kjer vam bomo običajno kuhinjo brezplačno izrisali s pomočjo 3D programa. Pred samim obiskom studia je priporočljivo, da opravite svojo domačo naloga in natančno premerite prostor. Ne pozabite tudi na lokacije priključkov za vodo, odtokov, električnih vtičnic, oken, morebitne mansarde itd.

Prednost sodobne rustikalne kuhinje je tudi ta, da običajno proizvajalci nudijo širok nabor elementov, iz katerih lahko sestavite svojo kuhinjo. Ker se trendi vedno bolj nagibajo k odprtim prostorom, večina kuhinjskih proizvajalcev ponuja tudi elemente, s katerimi lahko opremite jedilnico ter dnevno sobo, s čimer se vaš odprt življenski prostor poveže z enotno rdečo nitjo.

Poleg same izbire elementov lahko pri večini rustikalnih modelov izbirate tudi barvo. Večinoma se pri klasičnem pohištvu izbira predvsem bolj umirjene zemeljske barve (magnolija, bež, vanilija, bela) v kombinaciji z lesnimi dekorji (predvsem temnejšimi, kot je na primer oreh).