Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Reševalec na motorju

Reševalec na motorju

18 marca, 2010

Reševalni avto mnogokrat ne pride ali pa zelo težko pride do ponesrečencev. V takih primerih pride prav reševalni motor. Prvi reševalni motor v Sloveniji smo dobili leta 1994. Reševalni motor je še posebej pomembno za: zaparkirane, prekopane ali z betonskimi koriti pregrajene urgentne poti, ki ustavijo reševalno vozilo, reševalca na motorju skoraj ne ovirajo.

Ustavijo ga tudi ne stara mestna jedra, ki so polna miz in stolov z gosti gostinskih lokalov. Reševalni motor je opremljen tudi s trojno komunikacijsko potjo. In sicer z radiooddajno postajo, mobilnim telefonom in GPRS sistemom.

Reševalni motor je opremljen z opremo za ugotavljanje delovanja srca in oživljanje in opremo za čiščenje dihalnih poti, umetno dihanje, zaustavljanje krvavitev in nadomeščanje izgubljene krvi. Ne smemo pozabiti tudi, da ima reševalni motor sireno in utripajoče modre luči.
Tako, da ne smemo dvomiti, da ima reševalni motor manj opreme s seboj kot reševalno vozilo.

Reševalni motor ima le še večjo prednost kot reševalno vozilo, kajti lahko pride na katerokoli mesto nesreče. Zato upamo, da bo v prihodnje še več reševalcev na motorju. Tako bi lahko rešili vsaj sto življenj na leto.