Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Reflektorji za osvetljevanje temnih predelov

Reflektorji za osvetljevanje temnih predelov

10 decembra, 2017

Svetloba je pomembna za življenje vseh živih bitij. Delimo jo na naravno ter umetno. Seveda vemo, da je naravna svetloba veliko bolj pomembna in tudi zdrava za živa bitja. Kadar naravne svetlobe ni, si pomagamo z umetno. Na razpolago imamo različna svetila, ki poskrbijo, da so predeli, kjer se nahajamo, tudi primerno osvetljeni. Včasih pa si želimo, da se nekatera območja osvetlijo ob določenih trenutkih in ne svetijo ves čas, ko je tema. Reflektorji so v tem primeru idealna rešitev. Svetijo lahko ves čas ali pa samo takrat, ko si mi to želimo.

Reflektorji za večjo varnost

V zunanjih predelih so reflektorji odlična rešitev, ki nam omogoča večjo varnost. Ljudje hranimo predmete večjih vrednosti tudi zunaj naših prostorov. Poskrbeti moramo, da zato da jih nam ne odnese kak nepridiprav. Če v njihovo bližino postavimo reflektor, ki se bo prižgal, takoj ko bo zaznal gibanje živega bitja. Takrat se bo določeni prostor nenadoma osvetlil in tako mogoče odgnal nepridiprava, ki se potika okoli naše hiše. Reflektorji so najpogosteje postavljeni tudi okoli posameznih delavnicah, v katerih prav tako hranimo orodja, ki so večjih vrednosti. Tudi s postavitvijo tovrstnih svetil lahko dodatno poskrbimo za njihovo varnost.

Zunanji reflektorji s senzorjem gibanja

Torej med najbolj priljubljenimi vrstami reflektorjev so ravno zunanji, ki imajo senzor gibanja. Namenjeni so predvsem osvetljevanju temnih poti, stopnic ali vrat v okolici hiše. Dobro jih je namestiti na pokrito mesto. Tako namreč dosežemo optimalen domet senzorja. Prav tako pa so tovrstna svetila najbolje zaščitena pred dežjem ter morebitno vlago. Glede na indeks energetske učinkovitosti so razdeljeni v posamezne razrede. Izdelki te vrste z oznako A so tako energijsko najbolj varčni.

Sestava reflektorjev

Reflektorji so sestavljeni iz vel kosov. Glavni kosi so svetilo, nastavek za kabel, ročaj ter pripadajoči vijaki. Ob nakupu je torej potrebno takoj preveriti, ali naš nakup vsebuje vse pripadajoče dele. Ko ugotovimo, da je vse nared za sestavo novega ter izredno uporabnega svetila, lahko začnemo s sestavljanjem. To je izredno enostavno ter hitro. Že v nekaj minutah lahko pričnemo z njegovo uporabo. Življenjska doba reflektorjev pa je izjemno dobra, zato vemo, da nam bo služil kar nekaj časa.