Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Razdelitev kuhalnih plošč

Se odločate za prenovo kuhinje? Potem vas čaka zanimivo, vendar tudi zelo naporno delo, ki vam bo vzelo kar nekaj časa. Pri prenovi po navadi belimo stene, menjamo pohištvo ter opremo za pripravljanje hrane, poleg vsega pa smo zelo nagnjeni na to, da bo vse stilsko čim bolj urejeno tudi z ostalo opremo (hladilniki, pomivalni stroji, pohištvo,…), ter da so bomo v kuhinjo z veseljem vračali.

Ena najbolj težavnih stvari, ki nas čaka pri prenovi kuhinje, pa je zagotovo izbira nove kuhalne plošče, ki jih obstaja malo morje, zato se moramo res odločiti za tisto pravo, ki bo služila našemu namenu uporabe. Izbira kuhalne plošče je sploh pomembna zato, saj na njej pripravljamo našo najljubšo stvar v kuhinji, hrano. Kot prvo, je treba vedeti, da se kuhalne plošče razlikujejo v veliko stvareh. Najpogosteje pa v velikosti, barvi, obliki, vrsti materiala ter na kateri vir energije deluje. Pa si poglejmo različne razdelitve kuhalnih plošč. Lahko jo razdelimo glede na vir energije. Poznamo dve vrsti plošč, indukcijska kuhalna plošča, ki deluje na elektriko, ter plinska kuhalna plošča, ki deluje na plin. Nekatere plošče so tudi deljene, pol jo je na električni vir, pol pa na plinski. Razdelimo jih lahko tudi glede na tip. Obstajajo samostojne kuhalne plošče, ki so prenosne in se jih lahko uporabi kjerkoli. Obstajajo pa tudi vgradne, ki se jih mora vgraditi v kuhinjo in niso prenosne. Razdelimo pa jih lahko tudi na izvedbo, upravljanje, dimenzijo,…

Skratka, kuhalnih plošč je ogromno vrst, zato se pred nakupom čim bolj posvetujte, da boste res zadeli v polno.