Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Pri motorjih so zračni filtri ključnega pomena

Pri motorjih so zračni filtri ključnega pomena

6 decembra, 2017

Prav v vsako vozilo je nameščen tako imenovani zračni filter. Pravilno delovanje posameznega avtomobila namreč nikakor ni mogoče brez te čudežne naprave. Za pravilno izgorevanje je namreč potrebno stalno prezračevanje, in sicer ravno z uporabo tovrstnih filtrov. Glavna naloga zračnega filtra za motor pa je seveda ta, da motor varuje pred mehanskimi delci, ki so v današnjem času na žalost prisotni v izjemno velikih količinah na vseh cestah in poteh.

Poškodovan zračni filter povzroča obrabo motorja in še kaj

Kako zelo pomembno vlogo ima v resnici zračni filter za motor, pogosto ugotovimo šele takrat, ko je skorajda za naše vozilo že prepozno. Če je filter te vrste na primer poškodovan ali pa če manjka, torej ni nameščen na določenem mestu, potem se zelo hitro pojavijo težave, ki so precej očitne in zoprne. V motor namreč zaidejo delci prahu, to pa nujno povzroči večjo obrabo motorja, na dolgi rok pa to seveda pomeni tudi odpoved motorja, posledično pa izjemno visoke stroške.

Draga popravila? Ne, hvala!

Nihče izmed nas si ne želi imeti pokvarjenega vozila. Vsaka okvara namreč veliko stane in včasih si popravila enostavno ne moremo privoščiti. Ravno zato je izjemno pomembno, da skrbimo za naš jekleni konjiček. Vsak dan ga moramo spremljati, predvsem njegovo delovanje. Takoj, ko začutimo, da ne deluje tako kot ponavadi  moramo ukrepati. Tudi nadzor nad zračnim filtrom je naša  naloga. Če ga ne zamenjamo pravi čas ali pa ga morda sploh nimamo, potem nam draga popravila zagotovo ne uidejo. Vsak vesten voznik namreč preverja tudi stanje zračnega filtra. Zamenjati ga moramo takrat, ko je to pomembno in niti trenutek kasneje.

Zračni filter za motor je torej del opreme, ki pripomore tudi k temu, da je življenjska doba našega avtomobila daljša in da se izognemo dragim popravilom. Ravno zato moramo zanj skrbeti in ga zamenjati ob pravem času. Menjava filtra nas ne bo stala veliko.