Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Pri izbiri gela aloe vera, pazite na njegovo čistost

Pri izbiri gela aloe vera, pazite na njegovo čistost

4 februarja, 2017

Kljub temu, da je danes možno na trgu dobiti celo goro različnih gelov iz aloe vera, pa morate biti pred nakupom vseeno izredno pozorni, kakšne čistosti je gel aloe vera, saj so na trgu tudi takšni, na katerih sicer piše, da gre za aloe vera, ampak je gelu dodanih polno nekih snovi, konzervansov in parfumov, kar pomeni, da se je takšnemu gelu vsekakor veliko bolj kar izogniti oz. ga ne kupiti.

Verjetno si ne predstavljate, da bi na opekline dali tudi parfume, saj parfumi dražji kožo, ne pa da jo umirijo, kar je najbolj pomembno. Da boste kupili res pravi in naraven gel aloe vera, ste lahko prepričani, če boste kupili pri podjetju Hiša zdravja, saj prodajajo sto odstotno naravnega, hkrati pa namen, ki ga navajajo za uporabo gela, ni za kozmetiko, temveč za zdravljenje. Problem gela, ki je namenjen za kozmetiko, je tudi v tem, da je že toliko prečiščen, da skoraj za aloe vera ne pride do pravega izraza, saj je v kozmetiki bolj ali manj pomembno le to, da se aloe vera čim hitreje vpije v kožo.

Če pa pogledamo, kakšna je aloja v gelu v naravi, torej če odrežemo list in iz njega pridobimo gel, potem vidimo, da se takšna aloe vera ne vpije v kožo, temveč bolj naredi nek sloj na koži, ki kožo zdravi in to kljub temu, da je rana prekrita. Zato tudi če boste kupovali še ne vem kako dobro kozmetiko, ne računajte, da bo aloja v nekem zelo velikem deležu.