Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Prevodi angleščina

Prevodi angleščina

18 septembra, 2012

Prevod v angleščino iz slovenščine in obratno je spretnost, ki zahteva usposobljenega in izkušenega prevajalca, saj je angleščina tisti jezik, ki bo zaradi svoje razširjenosti zajel najširši krog bralcev, zato si ne bi smeli privoščiti prevajalskih napak. V Linguli sodelujemo s strokovno podkovanimi prevajalci in veliko izkušnjami, kar je zagotovilo za profesionalne prevode, ki jih vedno opravimo v dogovorjenem roku. Ponujamo vam prevode v različne jezikovne kombinacije: prevodi v angleščino, prevod v nemščino, prevod v francoščino, in v še veliko drugih jezikov.

Da je prevod v angleščino ena izmed najbolj iskanih storitev pri prevajalskih agencijah, ni treba posebej poudarjati, saj gre za najbolj razširjen tuji jezik na svetu. Ste vedeli, da je angleščina formalno dogovorjena lingua franca letalskih kontrolorjev, medtem ko je njen status lingue france v znanosti rezultat neformalnega dogovora.
Ali ste vedeli, da:
• se pisanje velikih začetnic v angleščini razlikuje od pisanja velikih začetnic v slovenščini? Angleški pravopis zahteva pisanje velike začetnice pri imenih dni, mesecev in praznikov.
• se med 5 najpogostejših napak uvrščajo tudi težave z razlikovanjem med členoma a in the in celo med členoma a in an?