Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Premislite, če želite potovati na Kanarske otoke iz Ljubljanskega letališča

Premislite, če želite potovati na Kanarske otoke iz Ljubljanskega letališča

14 marca, 2016

Kljub temu, da se morda res zdi najbolj enostavno, da se na potovanje z letalom odpravite iz Ljubljanskega letališča Brnik, pa vseeno premislite pred rezervacijo. Razlog za premislek je zagotovo višja cena, ki jo je treba plačati za let iz Brnika, razlika v ceni  pa je lahko tudi sto evrov na osebo ali pa še več, odvisno od destinacije. Za Kanarske otoke je razlika zagotovo vsaj 100 €, pa čeprav se odločite za Gran Canaria last minute potovanje, si kaj veliko popusta ne morete zagotoviti. Gran Canaria last minute iz Ljubljane se zato zagotovo ne splača in ravno zato se Gran Canaria last minute iz Ljubljane večinoma zelo redko pojavi pri kakšni potovalni agenciji.

Razlog za to ni v tem, da je toliko povpraševanja, da sploh ne bi ostale proste kapacitete, temveč je razlog v tem, da se agencije le redko odločajo za tako ponudbo, ker je enostavno premalo povpraševanja. Na primer Potuj nekam kdaj pa kdaj tudi objavi Gran Canaria last minute z odhodom iz Brnika, vendar pa je treba takšno ponudbo zares iskati in predvsem čakati. Večkrat se tako na spletni strani izpiše ob takem iskanju, da Gran Canaria last minute iz našega letališča ni možna ter da predlagajo, da si raje ogledamo ponudbo bližnjih letališč.

Je pa res da imajo dražje turistične agencije, ki se sploh ne ukvarjajo s cenejšo ponudbo, ki omogoča rezervacijo v zadnji minuti, takšna potovanja ves čas v svoji ponudbi in z veseljem tržijo takšne izlete, seveda pa cenejših možnosti potovanj potnikom niti ne predstavijo.