Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Prednosti montažne hiše

Prednosti montažne hiše

14 decembra, 2011

Kakšne so prednosti montažne hiše lahko najhitreje ugotovimo tako, da lastnosti montažne hiše primerjamo s klasičnimi hišami, torej takimi, ki so grajene po ustaljenih starih postopkih. Predvsem lahko kot najbolj očitno prednost navedemo precej nižjo ceno, za katero pridemo do svoje strehe nad glavo. Ne smemo pa naročiti prvo montažno hišo, ki jo najdemo, saj se njihove cene razlikujejo od ponudnika do ponudnika zaradi različnih razlogov in je zato bolje pregledati ponudbo večih ponudnikov in se na podlagi tega odločiti za naj ugodnejšo rešitev. Mnogim sicer ni prav preveč jasno, ko reče nekdo, da je gradnja tako zelo bistveno nižja. Naslednja prednost montažne hiše je tudi ta, da so stroški vzdrževanja zaradi bistveno bolj poenostavljene izdelave dostikrat tudi bistveno nižjo. Če pa pogledamo še čas, ki je potreben za postavitev montažne hiše, pa se za klasično gradnjo že kar težko odločimo.

Nekateri so mnenja, da so montažne hiše manj varne kot zidane, kar pa seveda sploh ni res. V današnjih časih so tudi montažne hiše bistveno bolj kakovostno izdelane kot so bile. Zelo pomembna prednost, ki jo imajo montažne hiše v primerjavi z zidanimi hišami pa je ta, da je v primeru požara montažno hišo lažje obnoviti, sploh, če je bil požar pogašen dovolj hitro. Pri zidanih hišah pa je to skoraj nemogoče ali pa je ta strošek zelo velik. Vidimo torej lahko, da ima montažna hiša kar nekaj prednosti, katerih pa se veliko ljudi sploh ne zaveda oziroma jih ne pozna.