Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Pravni posel na splošno

Če spremljate novice ste verjetno že slišali ime Aleksander Čeferin, človek ki je nedavno postal predsednik UEFE, verjetno pa ste ime zasledili že v novicah ob sodnih postopkih in tožbah, saj je direktor ene najbolj uglednih odvetniških služb v Sloveniji. Je res, da so odvetniki zelo dragi, pa sploh veste kaj vse obsega delo odvetnika.

Nekaj osnov

Ne pokrivajo vsi odvetniki vseh področji, nekateri zastopajo le celotna podjetja, nekateri le fizične osebe ter nekateri oboje. Če se bolj poglobimo v smeri katere pokrivajo odvetniške službe so, dedno pravo, kjer pokrivajo odvetniki celotno področje dedovanja, delovno pravo, ker pokrivajo pravice vseh delodajalcev kot delojemalcev, da ne pride zlorabe med enimi in drugimi, družinsko pravo, ki obsega vse družinske probleme kot so ločitve, določanje preživnine za otroka, gospodarsko pravo, ki zajema celotna podjetja in zaščito znamk, kazensko pravo, kjer se urejajo prekrški in hujše kazni, in mnogo ostalih področji. Za vsako pravo posebej mora odvetnik poznati določene lastnosti, če hoče biti uspešen in dober odvetnik. Zato se po navadi odvetniki usmerijo v manj področji in delujejo samo na teh področjih, saj se lahko bolj poglobijo v manj področji in so posledično na tistih področjih najboljši in najbolj zanesljivi.

Nekateri se ne zavedajo

Ljudje mislijo da je življenje odvetnika kot kos potice, saj je konstanten donos velikega denarja in je zelo siguren posel, ampak veliko ljudi se ne zaveda, da je odvetniški posel lahko tudi zelo nevaren saj se lahko ljudem zamerijo in jih ti kasneje lahko ustrahujejo, izsiljujejo,… zato je biti odvetnik težje, kot si morda mislite.

Na splošno

Odvetniška pisarna lahko obsega eno osebo lahko pa tudi več pravnikov, njihov ugled se gradi na številu uspešnih zastopanj, kar pomeni zastopanj, ki se končajo z zmago njihove stranke. Kar pa posledično pomeni tudi večje plačilo, saj ob dobljenem primeru je plačilo za odvetnika bistveno večje, kot če primer stranka izgubi.

Meni je največkrat na pomoč priskočila odvetniška pisarna Odvetnik Križanec iz Ljubljane. Z njimi smo vse spore uredili hitro, ugodno in brez zapletov.