Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Pravilno oblikovanje cene toplotnih črpalk

Pravilno oblikovanje cene toplotnih črpalk

5 avgusta, 2017

Ste se odločili za nakup TČ, pa ne veste še, kako boste finančno speljali to naložbo, ker žal res za toplotne črpalke cenik ni ravno nizek? Najprej vam toplo svetujem, da najdete najbolj primerno podjetje, v katerem boste nakup opravili. To nikakor ni kakšno podjetje, kjer prodajajo od ploščic, do pralnih strojev, hladilnikov pa vse do štedilnikov, temveč je najboljša izbira tisto podjetje, ki je za to področje čim bolj specializirano, saj hkrati poznajo vse možnosti, pravilno vam znajo tudi svetovati, kar v končni fazi za vas pomeni čim nižjo ceno, ki je tudi bistvena.

Tako ima na primer cenik toplotne črpalke Štrus podjetje sicer naveden na svoji spletni strani, vendar pa je, kot sami pravijo, bolj informativne narave, saj je to prva cena, ki je navedena, se pa za toplotne črpalke cenik na koncu lahko tudi kar precej spremeni. Najprej je namreč treba pogledati, katera toplotna črpalka je za vas sploh primerna, potem je treba pogledati, kakšen je vaš objekt oz. kakšni so plani za objekt ter se na tej podlagi odločiti tudi za zmogljivost, ki lahko za toplotne črpalke cenik izjemno vpliva, na koncu pa je treba še upoštevati subvencijo eko sklada, kar lahko pomeni, da se v končni fazi za toplotne črpalke cenik še precej dodatno zniža.

Če je podjetje za prodajo specializirano, pa se lahko nadejate tudi izdatne pomoči pri pridobitvi te subvencije, česar vam prodajalci, pri katerih se TČ prodajajo samo kot dodaten izdelek v celotni ponudbi, nikakor ne bo pomagal.