Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Pozanimajte se, kako kupiti Bitcoin in si jih zagotovite

Pozanimajte se, kako kupiti Bitcoin in si jih zagotovite

15 decembra, 2017

bitcoinsKer je kriptovaluta Bitcoin trenutno vodilna v svetu virtualnih denarnih enot, je s strani borznih trgovcev in tudi s strani navadnih smrtnikov vse več zanimanja kako kupiti Bitcoin in seveda tudi, kako s kriptovalutami trgovati. No, v tem članku bomo skušali odgovoriti na vprašanje kako kupiti Bitcoin, kje ga kupiti ali sta vlaganje in nakup eno in isto, pa še kaj drugega kar bi si želeli vedeti. Veliko že obstaja člankov, ki govorijo ravno o tem, kako kupiti Bitcoin, a le-ti velikokrat tudi ne povedo vsega. Namreč, ravno tako kot je pomembno vprašanje kako kupiti Bitcoin, so pomembna tudi že zgoraj navedena vprašanja.

Vprašanje kako kupiti Bitcoin ni edino, ki se ga mora vprašati vsak, ki se spušča v kriptovalute

Povedali smo že, da ko se sprašujemo kako kupiti Bitcoin, se je vredno tudi vprašati, kje ga kupiti in tudi ali sta nakup ter vlaganje ena in ista stvar. Odgovor na vprašanje, kako kupiti Bitcoin, je lahko popolnoma preprost. Kupimo ga lahko s kreditno kartico, preko spletnega bančništva, z bančnim nakazilom ali pa celo z gotovino. Ali nam je zdaj kaj bolj jasno o celotni zadevi? Verjetno ne. No, ravno zato pa si poglejmo, kaj je treba poleg tega suhoparnega odgovora še dobro vedeti.

Začnimo torej z vprašanjem, kje lahko kupimo kriptovalute. Vsaka kriptovaluta se lahko kupi na borzah, ki so specifično oblikovane za trgovanje s kriptovalutami. Te borze se najdejo na spletu, kjer pa se tudi najdejo raznorazne platforme, ki nam omogočajo vlaganje v take digitalne denarne enote. No, to pa nas je že privedlo do naslednjega vprašanja, in sicer ali sta vlaganje in nakup kriptovalute eno in isto? No, odgovor na to je vsekakor ne, saj ravno tako kot če imamo delnice, ni isto kot če bi kupili delež nekega podjetja in bi bili potem tako rekoč partner tega podjetja. Od vsakega posameznika pa je seveda odvisno, ali si želi Bitcoin kriptovaluto prav kupiti ali si želi z njo na borzi le trgovati.