Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Postojna – turistično središče notranjsko-kraške regije

Postojna – turistično središče notranjsko-kraške regije

4 maja, 2010

Postojna, mesto na pol poti med glavnim mestom Ljubljana in slovensko Obalo, je svetovno znana po svoji največji znamenitosti Postojnska jama. Postojna leži na najzložnejšem prehodu iz notranjosti Slovenije proti morju, zato tod vodijo avtocesta in železnica, kar Postojni zagotavlja dobro prometno povezanost in s tem tudi enostaven dostop do Postojnske jame. Prav zaradi tega marsikatera družina gre na izlet v ta kraj.

Zaradi izobilja gozdov je v Postojni močno prisotna lesna industrija poleg strojne in živilske. Turizem je pomembna panoga po zaslugi Postojnske jame, čeprav je tudi Postojna z okolico zanimiva. Postojna namreč leži na stiku apnenca in fliša, zato je v okolici veliko kraških znamenitosti. Kraj nudi tudi bogato zgodovino in arhitekturo, kot je na primer znani Predjamski grad. Predjamski grad je od Postojne oddaljen približno 9 kilometrov, kamor gre marsikateri turisti na izlet, predvsem med tradicionalnimi viteškimi igrami. Na razne predstave opozarjajo tudi brezplačni mali oglasi, pa tudi marsikateri oglasnik vsebuje vabila na raznorazne prireditve.

Postojnska jama je sama po sebi idealna lokacija za izlet kot najdaljši in najlepši jamski sistem in ena od najbolj popularnih turističnih znamenitosti v Sloveniji. Z 5,3 kilometri dolgimi rovi, odprtimi javnosti, je Postojnska jama najdaljši javno dostopni jamski kompleks na svetu. Postojnska jama ima tudi urejene poti, električni vlakec in tradicionalne prireditve, kot so žive jaslice ob Božiču. Vabilo na to prireditev vsako leto oznanjajo tudi brezplačni mali oglasi. Postojna je tako ena od najbolj priljubljenih lokacij za izlet, posebej za družinske in šolske izlete.