Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Poskrbite tudi za zunanja igrala za otroke

Poskrbite tudi za zunanja igrala za otroke

7 marca, 2017

Vsi vemo danes že, kako zelo pomembna za otrokov razvoj je igra in prav igrače pri tem tudi zelo pomagajo, saj so danes številne igrače namenjene ravno otrokovemu razvoju in niso samo za zabavo in zaposlitev otroka. Vendar pa kar nekako pozabljamo, kako pomembna so tudi zunanja igrala za otroke, pri čemer gre večinoma le za lesena igrala.

Večinoma se namreč kar nekako usmerjamo na igro v stanovanju, na igro na zraku pa pozabljamo, če le imamo seveda za to prostor in primerno mesto. Zunanja igrala za otroke sicer pridejo še posebej v poštev pri malenkost starejšemu otroku, ko dopolni že vsaj eno leto starosti, glede na to, kako zelo različna pa so, pa vsaka lesena igrala za igro zunaj pomagajo pri razvoju motorike. Lesena igrala prav tako omogočajo, da se otrok z veseljem zadržuje zunaj na zraku, saj vemo, da je zrak za otroka veliko bolj primerno okolje kot pa samo stanovanje, kjer je samo suh zrak in kjer se otrok kaj hitro vsega naveliča in postane siten, pa starši ne vedo, kaj je narobe.

Zato je zunanja lesena igrala super imeti nekje na dvorišču, če le imate hišo z dovolj velikim zemljiščem, v nasprotnem primeru pa je super, da se otroka vsaj pelje nekam, kjer so na voljo lesena igrala. Sicer to ni ravno tako dobro kot doma, saj vemo, da se ravno na otroških igralih nahaja največ različnih bakterij, s katerimi se širijo zelo hitro otroške bolezni, vendar pa otroka ni možno zaviti v vato in ga držati le v domačem sterilnem stanovanju.