Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Pomoč pri izbiri aparatov

Pomoč pri izbiri aparatov

18 decembra, 2015

Včasih potrebujemo nekoga, da nam svetuje pri nakupu gospodinjskih aparatov. Kdaj pa kdaj nam zadostuje svetovalec oz. prodajalec v trgovini, kdaj pa rabimo tudi nekoga drugega. Na spletu imate možnost, da vtipkate Porabimanj in si preberete kako in na kakšen način pri določenih stvareh privarčevati – recimo, primer za hladilnik.

Najprej naj povemo tisto osnovno stvar, ki jo moramo vedeti pri nakupu aparatov, ki delajo s pomočjo elektrike. Vsi naj imajo energijski razred A, saj boste s tem privarčevali na elektriki. To je razred, ki pokuri najmanj elektrike. Že tako imamo veliko aparatov, ki delajo na elektriko, pa naj bo to hladilnik, pralni stroj, pomivalni troj, sušilni stroj, TV in še bi lahko naštevali. Hladilnik ima porabo določeno tudi glede na velikost, večji je hladilnik, več funkcij ima, bolj bo delal. Velik hladilnik ima možnost tudi zamrzovalnega dela, ker ima predale spodaj, to je v bistvu kombiniran hladilnik, lahko pa kupite tudi sam hladilnik, kjer ni nobenega predala za zamrzovanje.

Ali se nam splača kupiti hladilnik, ki ima tudi zamrzovalni dela ali pa zamrzovalno skrinjo posebej, je pa odvisno od vas. Nekateri potrebujejo velik hladilnik in veliko zamrzovalno skrinjo, zato bodo verjetno kupili ločeno in boso imeli doma 2 aparata. Tisti, ki pa ne potrebujejo tako ogromnih aparatov, se jim pa verjetno splača kupiti 2 v enem. Seveda pa je to odvisno od vsakega posameznika, kaj si želi in kaj si v bistvu lahko kupi in privošči. Na to pa lahko vpliva vsak sam.