Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Počitnice Malta

Počitnice Malta

12 februarja, 2013

Malta je majhna, gosto naseljena otoška država v Sredozemskem morju. Za počitnice na Malti se odločajo vse generacije, saj nudijo tako zabavo kot mirne kotičke. Malta ima bogato zgodovino, arhitekturno dediščino ter številne kulturne zaklade. Najstarejši templji na svetu in številne cerkve dokazujejo, da so tu živela številna ljudstva. Kliknite za več informacij glede počitnice Malta.

Podnebje je prijetno, morje je kristalno čisto in domačini so izredno prijazni in gostoljubni. Najbolj znani kraji za preživljanje počitnic so St. Julians – Sliema, Qavra – Bugibba in Cirkewwa. Sliema je mondeno nakupovalno središče Malte, St. Julian’s pa je  središče nočnega življenja. Ležita na polotoku zahodno od glavnega mesta, strnjeno drug poleg drugega, povezana s čudovito 3 km dolgo promenado.

Ob promenadi je tudi nekaj urejenih skalnatih plaž in središč z vodnimi športi, tako da sta mesteci še posebno priljubljeni pri turistih, ki želijo raznolike počitnice. 15 km zahodno od glavnega mesta Malte je zaliv St. Paul’s Bay s številnimi majhnimi naselji, kot sta Qawra in Bugibba. Zaradi dobrih avtobusnih povezav s čudovitimi peščenimi plažami, kot sta Golden Bay in Mellieha Bay, sta ta dva kraja priljubljena predvsem pri družinah. Ponudba hotelov je zelo raznolika, od preprostih hotelov do hotelov najvišje kategorije.