Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Po novo kopalniško pohištvo za kopalnico

Smo v razredu. Učimo se o življenjskih rečeh. Učiteljica pa enako kot vsak dan postavlja ubogim majhnim otrokom odvečna nadležna vprašanja: »Kaj potrebuje čisto vsaka kopalnica?« V teh nižjih razredih, si še vsi prizadevajo biti slišani – to ni tako kot kasneje, ko se več nihče ne želi izpostavljati – zato vsi pridno molijo svoje micene ročice v zrak. Učiteljica sprašuje vsakega po vrsti, a dobiva le odgovore kot so: umivalnik, bide, tuš, bano in podobno.

Vsi razen enga Mihca so se že oglasili. On je tiho. Učiteljica jim želi nekako povedati, da sprašuje po besedni zvezi, ki zajema vse izmed naštetega. Takrat se je oglasil Mihec: kopalniško pohištvo. Učiteljica od začudenja ni uspela nič reči, samo prikimala je. Otroci so zaploskali. Zazvonilo je. Vsi so hiteli k Mihcu in vsipala so se vprašanja, kako si le vedel, da gre za kopalniško pohištvo? Sramežljiv kot je bil, je samo zardel in skromno odgovoril, da je že učiteljica nekako napeljala na to, on pa je samo ponovil, da je to kopalniško pohištvo. Ja, ja – so ga vsi zafrkavali. Za njih je bil Mihec od takrat naprej piflar. Zaradi te ugotovitve je dobil vzdevek kopalniško pohištvo in prijelo se je vse do danes, ko imajo valeto. Upam, da se bodo spomnili tega davnega dogodka in ga predstavili kot nekoč sramežljivega fanta, ki ga je prav kopalniško pohištvo naredilo najbolj zaželenega na šoli.