Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Pisarniški stoli

Pisarniški stoli

28 julija, 2012

Glavna prednost, ki jo imajo pisarniški stoli pred navadnimi stoli, je njihova prilagodljivost. Zamislimo si lahko, kakšna težava nastane, če zamenjamo pisarniško ali delovno mizo, ki višinsko ni primerna klasičnim stolom. Pisarniški stoli imajo številne funkcijske prilagoditve, ki jih lahko izvršimo v nekaj trenutkih. Ljudje se po telesni višino precej razlikujemo. Če želimo biti udobno nameščeni za mizo, kar je ključnega pomena, če opravljamo kakšna zahtevna umska dela ali pa delo, ki zahteva natančnost, moramo imeti stopala fiksirana na tleh.

Dandanes si je težko zamisliti resno pisarniško okolje, ki ne bi bilo opremljeno s kvalitetnimi pisarniškimi stoli. Pisarniški stoli se seveda precej razlikujejo po kvaliteti in dodatnih funkcijah. Če imamo tla prekrita s parketom, potem so bolj primerni takšni pisarniški stoli, ki imajo gumirana kolesa. Tako bomo poskrbeli tudi za to, da se parket ali podobno občutljiva tla ne bodo zdrsala. To je precej pogosta posledica pogostega premikanja, ki ga omogočajo pisarniški stoli, ti pa se, kot vemo, neprestano premikajo tudi takrat, ko se oseba na stolu samo obrača. Omeniti velja tudi to, da nekateri pisarniški stoli omogočajo sprostitev naslona, tako da se pisarniški stoli spremenijo v udoben gugalnik, ki ga lahko uporabimo za sproščanje od napornega dela.