Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Otroške zabave za otroke ne smejo biti dolgočasne

Otroške zabave za otroke ne smejo biti dolgočasne

20 marca, 2017

Napihljiva igrala so ena izmed bolj atraktivnih igral na vodi. Srečamo jih povsod in najrazličnejših oblikah. Lahko so kot igrača za manjše otroke npr. živalce, kot blazine na katerih se lahko sproščamo, obstajajo pa tudi večji premeri, ki so oblikah plezal itd. Vendar pri nakupu pa morate biti pozorni na varnostne predpise in ceno, saj obstaja veliko lažnih oz. kitajskih trgovcev, ki prodajajo nevarno ali celo strupena napihljiva igrala.

V Evropi poznamo več organizacij in inštitutov, ki se posebej ukvarjajo z nevarnimi predmeti in prehrano. Pri nas je organizacija poznana pod kratico ZPS oz. Zveza potrošnikov Slovenije. Ukvarjajo se specifično z iskanjem nevarnih in strupenih igrač ter. Predmetov, ki predstavljajo grožnjo običajnemu človeku in tudi mlajšim članom. Na njihovi spletni strani tudi obveščajo o odpoklicu in vas opozarjajo na določene primerke. V zadnji raziskavi so testirali več kot 25 različnih primerkov napihljivih igrač v cenovnem razredu med 5-15 EUR, ki so dokazali slabo ceneno plastiko, ki morebitno bi lahko škodovala uporabniku.

Poleg opozoril nam tudi posredujejo z različnimi nasveti za prepoznavanje slabih nakupov. Pri napihljivih igračah lahko prevrimo njihovo trpežnost (mora vzdržati vsaj 50kg pritiska), pozorni bodimo tudi na šive saj so eden glavnih indikatorjev slabega porekla napihljivih igrač. Nepravilnost na šivih je lahko pokazatelj slabe kakovosti na igralih. Zaradi njih je napihljivo igralo nestabilno in lahko poči ob manjših pritiskih. Material je lahko tudi sumljiv faktor pri prepoznavanju slabih ponarejenih igral. Ponavadi se hitro obrabi ali se zlahka natrga,svetujemo vam da malo pozornosti ni odveč.

Napihljiva igrala je najbolje kupovati v pooblaščenih trgovinah. S tem se boste bolje izognili slabim ponaredkom, vendar tudi v trgovinah se najdejo slabi proizvodi. Prepoznamo jih po slabi embalaži in brez večje jezikovnega opisa za sosednje države. Preveriti morate tudi označbe, ki jih narekuje evropska zakonodaja (material, teža, država porekla, ocenjena starost uporabnikov  itd.).