Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Otroške pravljice za lahko noč v slovenskem jeziku

Otroške pravljice za lahko noč v slovenskem jeziku

13 maja, 2020

Da se otrok lahko pripravi na nočni počitek in mirno spanje, so domiselne in ljubke pravljice za lahko noč v slovenskem jeziku kot nalašč za potopitev v zabavne dogodivščine in iskrene prigode različnih junakov. Starši le odprejo internetno stran, otroci pa si izberejo eno izmed pripovedk, ki so na strani na voljo.
Posebnost je v tem, da so pravljice za lahko noč posnete na avdio zapis, saj Lahkonočnice pripovedujejo oziroma berejo starejši v vlogi babic in dedkov. Interpretacijo napisanih vsebin pa izvajajo tudi legendarni slovenski dramski igralci, ki so se pridružili projektu predvajanja sodobnih otroških slovenskih pripovedk.

Lahkonočnice – pestra izbira slikovnih in avdio pripovedk

Vsaka pripovedka na spletni strani govori o različnih zgodbah in prigodah risanih junakov, ki jih posebej za ta namen napišejo pisatelji, narišejo priznani slovenski ilustratorji, zgodbe za otroke pa pripovedujejo starejši občani.
Ob kliku na pravljice za lahko noč je na voljo gumb za predvajanje. Tako lahko otroci pred spanjem poslušajo zanimive prigode. Na voljo pa je tudi gumb »preberi«, ki omogoča, da otroci ali starši berejo zgodbe na svoj način in si tako popestrijo večere.

Zvočne logopedske pravljice za lahko noč

Zvočne logopedske pravljice za lahko noč predstavljajo odličen pripomoček za razvoj govora, pri čemer otrok najprej posluša zgodbo in se pri tem nauči razlikovati glasove med seboj. Te pripovedke v zvočnem zapisu berejo dramski igralci, ki besede izgovarjajo razločno, zato da jih otrok lahko razume in ponovi ob branju.
V seriji je na voljo dvanajst različnih zgodbic, ki so opremljene s krajšimi animiranimi posnetki. Pripovedke vsebujejo težje izgovorljive glasove in besede, ki vsebujejo črke k, ž, č, š, r, g, t, d, l, c, z in s. Logopedske zgodbe je pripravila logopedinja, spisala pa priznana slovenska pravljičarka.

Domiselne pravljice za lahko noč v različnih tematikah

Otroci se zazibljejo v sen s poslušanjem ali branjem zanimivih in domiselnih zgodb v slovenskem jeziku. Tako lahko spoznajo mačka Jureta in njegove prijatelje, se odpravijo na popotovanje z mravljinčkom potepinčkom in prvič poletijo s škratom Rujem. Slovenske pravljice za lahko noč otroka vsak večer ponesejo drugam, kjer odkriva domišljijski svet.