Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Originalne in nadomestne kartuše

Kupovanje novih kartuš za naš printer je lahko velikokrat izziv, če ne poznamo vsaj malo tehničnega žargona. Če pogosto tiskamo, večina izmed nas išče poceni kartuše, ki so tudi poznane kot kompatibilne ali nadomestne kartuše. Nadomestne kartuše so skoraj v vseh pogledih enake originalnim ali pa celo boljše. Poglejmo si pobliže kaj lahko pričakujemo, ko smo na lovu za novimi kartušami za naš printer.

OEM ali originalne kartuše

Podjetje, ki je izdelalo naš tiskalnik proizvaja tudi svoje kartuše. Narejene so za točno naš model printerja in imajo kratico »OEM«, ki označuje, da so originalne. Poceni kartuše, ki so nadomestne pa vsebujejo vse specifikacije originalnih. Lahko so tudi izboljšane z dodatno kapaciteto ali možnostjo, da jih ponovno napolnimo. Originalne kartuše je verjetno najlažje dobiti, vendar je cena tudi precej višja. Tako lahko ob vsakodnevni uporabi hitro presežemo originalno vrednost printerja z tonerji in kartušami, ki so iste znamke kot naš printer. Prednost originalnih kartuš pa je ta, da nudijo najvišjo kvaliteto tiskanja.

Nadomestni ali kompatibilne kartuše

Nadomestne kartuše so trenutno zelo popularna izbira, saj omogočajo, da tiskamo veliko ceneje, kot pa če bi uporabljali originalne. Tiskanje s takimi kartušami je veliko ugodneje, če pogosto uporabljamo tiskalnik. Proces izdelovanja takih kartuš je malo drugačen, vendar nudi enak nivo zanesljivosti in kompatibilnosti, kot če bi uporabljali originalne.

Kaj so glavne razlike?

Kvalitetne poceni kartuše imajo nekaj prednosti pred originalnimi in sicer:

  • Ugodnejša cena
  • Večja kapaciteta tiskanja
  • Lahko jih napolnimo (izbrane modele)
  • Boljša izbira za vsakodnevno tiskanje

Nadomestne kartuše CanonOriginalne kartuše

Originalne kartuše pa imajo prednosti pred nadomestnimi:

  • Boljša kvaliteta barve za profesionalno rabo
  • Daljša doba garancije
  • Večja kompatibilnost z našimi napravami
  • Boljša podpora

Katera je primerna zame?

Če se odločamo med originalnimi ali nadomestnimi poceni kartušami, se lahko dokaj hitro zmedemo. Za večino uporabnikov so nadomestne poceni kartuše najboljša izbira, saj so ugodnejše in nudijo povečini enako delovanje kot originalne. Če pa se profesionalno ukvarjamo s tiskanjem slik ali potrebujemo največjo kvaliteto, so nadomestne kartuše tudi dobra izbira, vendar imajo lahko malo slabšo kvaliteto tiskanja kot originalne.