Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani

28 julija, 2012

Podjetij, ki se v Sloveniji ukvarjajo z optimizacijo spletnih strani je iz leta v leto več. Ledino na področju optimizacije strani je že leta 2004 oral Nasvet.com. V zadnjih 8 letih se je v Sloveniji kar se tiče optimizacije precej spremenilo. Če še pred leti skorajda nobeno podjetje ni vedelo kaj je optimizacija spletnih strani, lahko rečemo, da se danes že zelo velik delež podjetij zaveda, da je dobra pozicija na iskalnikih eden ključnih pogojev uspeha.

Dobra pozicija, pri tem mislimo pozicijo na prvi strani rezultatov iskanj, prinaša namreč znatno več klikov kot pa zadetki, ki so uvrščeni na drugi strani ali pa še nižje. Velika večina klikov se zgodi med prvimi tremi zadetki na iskalnikih kar v bistvu ni niti čudno, saj se prikažejo pri vrhu strani kjer je fokus uporabnikov daleč največji. Optimizacija spletnih strani sodi med kompleksne procese saj je sestavljana iz treh delov: vsebinske in tehnične optimizacije spletne strani in iz gradnje povezav. Če lahko podjetja z nekaj teoretičnega znanja in z dobrim te predvsem urejevalnikom spletne vsebine, ki je enostaven za uporabo, sama pokrijejo dobršen del vsebinske optimizacije, pa imajo s tehnično optimizacijo spletnih strani že veliko večje probleme, saj zahteva ta del že veliko programerskega znanja. Preberite zakaj je pomembna optimizacija strani za podjetja.