Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Odstranjevanje dlačic

Odstranjevanje dlačic

27 marca, 2011

Dlake rastejo v treh fazah, in sicer v anageni, katageni in telogeni fazi. Odstranjevanje dlačic je najlažje v anageni fazi ali fazi rasti, saj je takrat dlaka najbolj občutljiva, in zato najprimernejša za trajno odstranitev. V katageni fazi je rast dlake prekinjena, v telogeni pa spontano odpade. Ker dlake v tistem trenutku ni, je tudi ni mogoče trajno odstraniti.

Že pri starih Egipčanih je gladko telo brez dlačic simboliziralo mladost in nedolžnost, danes pa je depilacija obvezen del osebne nege večine žensk in vedno bolj tudi moških.

Učinki dolgoročnejših metod za odstranjevanje dlačic, kot so voskanje, epilacija, elektroliza sicer trajajo dlje, vendar kljub temu ne zagotavljajo trajne rešitve. Z razvojem novih tehnologij pa se je pokazalo, da obstajajo tudi trajnejše rešitve za odstranjevanje dlak – odstranjevanje dlačic in dlak z laserjem je eden od petih najbolj pogosto izvajanih neinvazivnih tretmajev na svetu za odstranjevanje dlačic.