Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Očistite svoje stanovanje z naravnimi čistili

Očistite svoje stanovanje z naravnimi čistili

4 julija, 2017

Danes se na trgu lahko dobi ogromno nekih zelo različnih čistil, za katera pa se čisto vsi hkrati tudi zavedamo, kako zelo škodljiva so za naše zdravje. Sicer nikjer ni nobenega opozorila, da škodijo zdravju, ampak je to popolnoma razumljivo, saj so vse vrednosti na zgornji meji, hkrati pa so povsod jasna opozorila, kako zelo nevarna so v primeru zaužitja in kako je treba postopati.

Opaziti je moč, kako hitro je treba nujno poiskati medicinsko pomoč. Če pa bi uporabljali naravna čistila kot je soda bikarbona, pa vseh teh opozoril zagotovo ne bi bilo treba pisati. Vendar pa lahko piše na čistilu, da je tak in tak odstotek narave, pa so še vedno kemikalije, zato se zavedajte, da je le soda bikarbona naravno čistilo in čisto nobeno drugo čistilo ne more biti naravno. Sicer kdaj pa kdaj soda bikarbona potrebuje pomoč tudi kakšne druge sestavine, ampak to je po navadi le kis in nobena druga kemikalija.

Vsekakor pa naravna čistila niso nobena modna muha, le malo več se govori morda zadnje čase, ko ljudje tudi preberejo, kaj na etiketah piše. Prav tako pa so čistila tudi vedno bolj agresivna in verjetno je kar veliko ljudi opazilo, kakšne težave imajo po uporabi njih. Po drugi strani pa soda bikarbona ne povzroča čisto nobenega stranskega učinka in ni potrebno uporabiti čisto nobenih zaščitnih sredstev, saj soda bikarbona ne bo poškodovala vaše kože ali pa sluznice, v kolikor se poškrobite s tem čistilom. Pri agresivnih čistilih pa so možne tudi poškodbe kože ali pa glavobol, pa čeprav se ga ne zaužije oz. ne pride v stik s sluznico.