Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Pri Nuntius Invest do oplemenitenega denarja z zgolj trohico samokontrole

Pri Nuntius Invest do oplemenitenega denarja z zgolj trohico samokontrole

24 aprila, 2013

Ko razmišljamo o varčevalno investicijskih produktih in ocenjujemo svoje finančne zmožnosti za investicijo v le-te, je ključnega pomena zajeti našo celostno finančno situacijo in to prav takšno, kakršna je v danem trenutku, ne glede na to, kaj morda bo. Pomembno je, kaj se nam s finančnega vidika dogaja tukaj in zdaj. In pomembno je, da vemo, česa si želimo in kaj si s finančnimi produkti želimo zagotoviti, kje je torej tista točka, ki jo želimo doseči in s katero bomo zadovoljni. In tudi, če imamo na mesečni ravni več odhodkov kot dohodkov in se potemtakem znajdemo v »minusu«, to še ne pomeni, da za nas ni upanja. Obstajajo določeni prijemi, s katerimi se lahko s pomočjo ciljnega usmerjanja svojih sredstev v Nuntius Invest izkopljemo iz nam začaranega kroga.

Da pa bi lahko s svojimi financami upravljali kar se da kakovostno, potrebujemo določeno znanje. Dobra obveščenost je gotovo poglaviten ključ do uspeha, prav tako pa moramo tudi upoštevati določena nenapisana pravila za boljšo razporeditev finančnega premoženja in posledično sprotno pokrivanje pričakovanih življenjskih stroškov, vključno z zmožnostjo pokritja tudi nepričakovanih. Na voljo so različne metode in nasveti za pridobitev znanj in navad za to, da iz svojega denarja iztržimo maksimum.

Najpametneje je seveda začeti z zmanjševanjem stroškov. Gre predvsem za stroške, ki niso nujno potrebni ali pa ne nujno potrebno tako visoki. Denimo, z rednim ugašanjem luči, krajšimi telefonskimi pogovori, s samodisciplino pri kupovanju stvari, ki jih ne potrebujemo, s preprostimi malenkostmi lahko vsakdo zmanjša svoje stroške in tako poveča prihodke, to pa nam lahko omogoči, da lahko začnemo nekega dne varčevati in vlagati, s tem pa plemenititi svoj denar. Na dolgi rok lahko z majhnim odpovedovanjem dosežemo velike prihranke, tudi če v varčevanje vložimo le del privarčevanega zneska. S pametno in osebno prilagojeno izbiro varčevalno finančnega produkta je to izvedljivo.

Če smo torej zmožni lastne samokontrole in boljšega strukturiranja lastne finančne bilance, ki temelji na odpovedovanju nepotrebnim stroškom in razvadam, lahko s svojo zavestno odločitvijo ter s pomočjo Nuntius Invest, z majhnimi koraki naredimo veliko.