Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Niste plačali dolga – vas čaka rubež ali še imate možnost poravnave?

Niste plačali dolga – vas čaka rubež ali še imate možnost poravnave?

29 aprila, 2018

Javna dražba za nekatere pomeni odlična poslovna priložnost, spet za druge pa nujno zlo. Mnogi namreč udeleženci oziroma del javnih dražb postanejo iz razloga, ker niso uspeli odplačati dolgov in sedaj njihovo lastnino prodajajo, da bi te dolgove pokrili. Mnogokrat pride tudi do rubeža celotnega stanovanja in v tem primeru je mnogo ljudi zmedenih – kaj storiti? Kakšne so še možnosti, če dolga niso poravnali pravočasno?

Možnosti so, a je nujno potrebno ujeti roke pravočasno. Če torej po pošti dobite sklep o izvršbi na nepremičnino, imate še od te vročitve čas osem dni, da sodišču posredujete druge vrste predlog. Tu gre za to, da dejansko sodišču predlagate, da bi za izvršbo dovolilo drugo sredstvo kot je denimo na premičnino, neko drugo nepremičnino in plačo. Navadno sodišča takšne predloge odobrijo, še posebej če ste nekje zaposleni in imate s tem dokazilo, da bo s plačo stvar poravnana. Dobite pa tukaj še eno priložnost poplačila dolga in sicer še po pravnomočnosti sklepa o izvršbi. Pri vsem tem pa je potrebno še priložiti potrdilo ali neko verodostojnost o tem, da bo lahko v roku enega leta poravnal svojo obveznost.

Če pa vam kljub vsem možnim rešitvam poravnava dolga ne uspe, bo sledil rubež in potemtakem izvedba dražbe. Javna dražba se bo torej izvedla in vaša premičnina ali nepremičnina bo na voljo za nakup – možnost je torej, da boste ostali brez nje, razen če nebo dovolj velikega zanimanja ali pa nihče nebo ponudil dovolj visoke cene. In ker smo najbrž vsi upanja, da do te stopnje nebi prišlo, je priporočljivo poravnati vse dolgove v čim hitrejšem možnem času in se vsem nevšečnostim izogniti še pred njihovim začetkom delovanja. Dražbe so zato lahko velika poslovna priložnost – ali pa izguba.