Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Nasproti si stojita vr46 in mm93

Nasproti si stojita vr46 in mm93

20 julija, 2018

Vsi, ki spremljajo motociklizem, so vse od prihoda Marca Marqueza v svet moto GP deležni zanimivih dirk in rivalstva. Nasproti stoji Valentino Rossi. Legenda med legendami. Dirkač z največ osvojenimi naslovi. Njegov vr46 je zaščitni znak, ki ga pozna ves svet. Nastajajo razne debate, privrženci so razdeljeni. Ali je prav, da mladostna kri včasih tako nespoštljivo ravna s starosto motošporta. A moramo priznati. Rivalstvo med mm93 in vr46 pomeni na stezi vedno nekaj novega. Vedno zanimivo dogajanje na dirkah moto GP.

Ali se vr46 upravičeno jezi?

Valentino Rossi večkrat negoduje nad mladim Marcom Marqezom. To, da je predzen, da je brezglav in da je nevaren za druge. Vse to so besede, ki smo jih slišali po dirkah. Vidi se, da si tudi zasebno nista naklonjena. A dirkaštvo pomeni ravno to. Vsak se bori za najboljši rezultat. Vsak ima svoj način kako doseči dober rezultat. Rossijev način je izkušenost, potrpežljivost, veliko samokontrole. Če tudi vemo, da so izkušnje od nekje morale priti. V mladosti je bil tudi motociklist vr46 brezglav, domišljav in predrzen. Izkušnje so ga naredile bolj umirjenega in mu prinesle naziv The doctor. Marc Marquez je sedaj to kar je bil Rossi v mladih letih. Brezglav in za vsako ceno hoče doseči dobre rezultat. Gledalci si, kolikor po eni strani kritizirajo to rivalstvo, po drugi strani tega močno želijo. Dirke bi bile brez tega nezanimive.

VR46

Večina je enotna, rivalstvo med vr46 in mm93 naj obstaja

Privrženci Valentina Rossija in privrženci Marca Marqueza so vsi ljubitelji motošporta. Vsi si na koncu priznajo, da rivalstvo mora obstajati. Vsi si želijo zanimivih dirk. Če bi samo en tekmovalec vedno zmagoval, če ne bi prihajalo do konfliktov, če bi eden in edini dirko vodil od začetka do konca. Ravno rivalstvo med dirkači je prineslo slavo motošportu. Rivalstvo je ta trenutek res najbolj očitno med vr46 in mm93. A rivalstva so skozi zgodovino že bila. A rivali so praktično vsi dirkači, ki se borijo za najboljši rezultat na stezi. In verjamemo, da bo tudi to rivalstvo zapisano med legendarne trenutke motošporta. Ali se bo Valetnino Rossi jezil ali ne, njegova vr46 bo tudi zaradi tega obstajala še dolgo po tem, ko ga ne bo več v motošportu.