Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Namen igre za otroke

Namen igre za otroke je, da se otroci zabavajo, samostojno nekaj počnejo in kar je najpomembneje, da se nezavestno učijo. Igre za otroke, kot so: spomin, štiri v vrsto, igre s povezovanjem številk iz katerih nastane slika,.. so namenjene prav zabavi in razvijanju možganskih celic. Igre za otroke morajo biti namreč čim bolj preproste, torej take, da bo otrok takoj razumel, kaj je bistvo.

Prav tako pa igre za otroke ne smejo biti dolgotrajne, saj se otrok hitro naveliča enake igre, kar pa moramo izkoristiti in otroku takoj ponuditi novo igro, s katero se bo kaj naučil. Pri tem ne mislim, da je potrebno otroku neprestano kupovati nove in nove igre. Obstajajo namreč zelo različne igre za otroke, ki jih ni potrebno kupiti, temveč je potrebna le manjša iznajdljivost. Take igre za otroke so npr. ristanc, frnikulanje, pa tudi razne igre z žogami.