Oglasnik Plus

Zanimivi članki in mali oglasi na spletni strani Oglasnik plus, kjer se nahajajo povezave na strani z različno tematiko, ki bi znala zanimati tudi vas.

Najbolj varen avtosedež ima isofix podstavek

Najbolj varen avtosedež ima isofix podstavek

20 avgusta, 2017

Ste v trgovini in kupujete nov avtosedež za vašega malčka, ki je lupinico že prerasel in je nikakor več ne morete uporabljati? Potem je vsekakor čas za nakup novega avtosedeža. V kolikor ste že pri lupinici uporabljali isofix podstavek, je bila to prav gotovo najbolj varna odločitev, saj avtosedež nameščen na to podlago povsem nepremično stoji tudi v primeru trka in je tako otrok najbolj varno zaščiten v vozilu, za katerega bi se morali vsi zavedati, da je izredno nevarno, še posebej glede na statistiko in vozne navade Slovencev. Zato je vsekakor najbolj smiselna odločite, da je novi avtosedež isofix sedež, da je otrok na varnem tudi v naslednji starostni dobi.

 

Tudi če isofix sedež stane nekaj več, je odločitev za vašega otroka še vedno najboljša

Prav gotovo si ne želite, da bi bil vaš otrok izpostavljen kakšni večji nevarnosti od potrebne in avtomobil vsekakor sodi med zelo nevarno početje. Zato je otroka vsekakor smiselno čim bolj zaščititi kot se le da. Avtosedež z isofix bazo ni možno dobiti zgolj za lupinice, ko ga vedno več ljudi sicer uporablja, vendar pa v naslednji stopnji avtosedeža kar nekako pozabijo na to, da je ta opcija tudi na voljo, mnogim pa se zdi nesmiselna zaradi nekaj višje cene. Vendar pa se morate zavedati, da se odločitev vsekakor splača.

Dobi se namreč tudi tak avtosedež, ki bo za otroka primeren vse do takrat, ko ne bo izpolnjeval vseh predpisov, ki dovoljujejo, da se otrok vozi v vozilu brez kakršnega koli drugega in kar je še pomembneje, ko se vam zdi dovolj star, da avtosedež ni več potreben. Torej to pomeni, da se kupi samo še en avtosedež, ki se ga uporablja tudi več kot 10 let, povprečno tam 11 let, zato se višji strošek za avtosedež z isofix pritrditvijo vsekakor splača »požreti«, saj se strošek v toliko letih povsem razporedi in postane zanemarljiv.